2011, Emma Kinderziekenhuis AMC – Stichting Steun Emma

Opdracht:

Ontwikkel een webbrowser-gestuurde virtuele rondleiding door het kinderziekenhuis, en laat o.b.v. een menu met een groot aantal onderzoeken en behandelingen zien wat een kind/patiënt (en zijn/haar ouders) kan verwachten als het zo’n onderzoek in het Emma Kinderziekenhuis krijgt. Doel is om kinderen en hun verzorgers goed te informeren, zodat zij meer gerustgesteld zijn voordat de behandeling start.

Uitgangspunt:

De door ARCO IRIS ontwikkelde DVD-rom uit 2002 ‘Whizzie Weet de Weg’ dient zo veel als mogelijk in de nieuwe webpresentatie te worden geïntegreerd.

Resultaat:

Virtuele rondleiding o.b.v. een 10-tal onderzoeken/behandelingen, inclusief de Interne Operatie uit 2002. Voor de andere 9 onderzoeken zijn nieuwe opnames gemaakt, en alles is geprogrammeerd in een custom-made, door BLiS Internet Oplossingen ontwikkeld, Content Management Systeem. In de back-end van het systeem kunnen alle vormen van media (afbeeldingen, tekst, panoramafoto’s, hotspots met mouse-over functie, animaties, commentaargeluid en video) worden ge-upload en beheerd, en kunnen m.b.v. een integratietool al deze media t.o.v. elkaar worden gepositioneerd / geprogrammeerd. Hiermee ontstaat er een virtuele rondleiding, waarin de bezoeker kan rondkijken en in elke ruimte kan doorklikken op grafisch weergegeven hotspots, waardoor diepte-informatie in de vorm van info-video’s wordt vertoond.

Het CMS i.c.m. de tool zijn zo ingericht dat de presentatie eenvoudig is uit te breiden met nieuwe onderzoeken, of te actualiseren  als bestaande onderzoeken zijn gewijzigd.

Als extra optie kan het ziekenhuis de patiënt van te voren een mail sturen met een link naar het betreffende onderzoek dat de patiënt kan verwachten.

Vertoning:

Online op het world-wide web, op dedicated ingerichte server. Een doorlink staat op de website van het Emma Kinderziekenhuis.

Link:

Virtuele rondleiding ‘Whizzie Weet de Weg

Emma website ‘Emmakids

Ontwikkeling en realisatie van CMS en presentatie:

BLiS Interactieve Oplossingen (In 2008 afgesplitst van ARCO IRIS)