Nog steeds muziek in ons muziekproject

Er zit nog steeds muziek in de samenwerking tussen ARCO IRIS projecten en de Dordtse muziekband. Het is een project van lange adem, dat ook veel tijd en investering vraagt.

Het project loopt al meerdere jaren, de eerste opnamen stammen van 2015! Er zijn diverse tegenslagen geweest, die voor vertraging z0rgden of zelfs leiden tot vertwijfeling of dit album wel uit kan komen. Veel vertraging is ook ontstaan door de perikelen rondom corona, waardoor geen optredens konden worden gehouden, geen PR kon worden ondernomen, en geen investeringsgeld kon worden vergaard.

Niettemin gaan de partijen stug door, nu ook geholpen door extra geld van derden. Hiermee is zeker geworden dat het project wordt afgerond, en het album het levenslicht gaat zien.

Wel is, door de tijd die verstreken is en de markt die intussen veranderde, besloten om het album niet op CD uit te brengen maar op vinyl. Dit medium beleeft in de muziekwereld een grote opleving, en als samenwerkende partijen denken we dat het beter is om vinyl in plaats van CD in te zetten als gegevensdrager. Al het videomateriaal dat op de DVD gepland was, gaat daarmee ook anders gepubliceerd worden. De vinyl-plaat zal worden voorzien van een code, waarmee de videoclips online gestreamd kunnen worden. Uiteindelijk is dat ook een voordeel: dit heeft door de hogere resolutie een betere kwaliteit dan het beeld op de eerder geplande DVD.

Maar de nieuwsgierigen onder ons moeten nog steeds geduld betrachten. Het persen van vinyl is zo populair, dat de doorlooptijd vele malen langer is dan die van CD. We verwachten de uitgave daarom in het voorjaar van 2023.