Duurzame voedselvoorziening

Het is gelukt! Voor ons filmidee over duurzame voedselvoorziening hebben we na lang zoeken twee organisaties gevonden die het grootste deel van het filmproject willen financieren. Het is hiermee zeker geworden dat de documentaire wordt ontwikkeld.

Foto: © Regiodeal Zuid-Hollandse Delta.

De grootste bijdrage komt van de Regiodeal Zuid-Hollandse Delta. Deze organisatie staat voor een krachtige regio, en ondersteunt initiatieven o.a. binnen de thema’s Agrifood en Duurzaamheid. Ons filmproject is een wat ongewoon initiatief binnen de gevonden subsidieregeling, maar triggert en versterkt wel bewustzijn binnen beide thema’s

De tweede financier is een particuliere organisatie die duurzame voeding hoog in het vaandel heeft staan.  Zij ondersteunt ons project niet alleen met financiële bijdragen  maar ook met – bescheiden – adviezen en een relevant netwerk.

Inmiddels zijn er afspraken gemaakt met drie boeren die korter of langer volledig biologisch werken in het gebied van de Zuid-Hollandse Delta (Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten). De drie boeren gaan een hoofdrol spelen in de te ontwikkelen documentaire.