Emma Kinderziekenhuis – Whizzie weet de Weg

 

2002, Stichting Steun Emma / Emma Kinderziekenhuis – AMC

Opdracht:

Interactieve presentatie, als vervanging van het huidige ‘fotoboek’ als voorlichtingsmiddel voor kinderpatiënten, om hen voor een behandeling of operatie op hun gemak te stellen.

Uitgangspunt:

Presentatie / voorlichting aan kinderpatiënten vindt altijd plaats onder begeleiding van iemand uit het Pedagogisch Team van het Emma Kinderziekenhuis.
Doelgroep heeft leeftijd tussen 4-18 jaar!

Resultaat:

Virtuele rondleiding door het ziekenhuis, op DVD-rom, eindigend met een quiz, om te bekijken in hoeverre de informatie is geland. De vorm is serieus tot speels. Het karakter Whizzie is ontwikkeld om de route die kan worden afgelegd te begeleiden, en t.b.v. enkele scènes die beter kunnen worden uitgelegd met een fictief animatiepersoon dan een werkelijke kinderpatiënt. De naam Whizzie komt van de in het ziekenhuis vaak gebruikte vraag “wizzie …” (‘wist je dat …?’).

Vertoning:

Bij voorlichting van kinderen en hun ouders bij alle van te voren geplande operaties.

Link:

Opdrachtgever: Stichting Steun Emma
Emma website: Emma Kids

De DVD Whizzie Weet de Weg is in 2012 ondergebracht in een uitgebreidere webapplicatie Whizzie Wijst je de Weg.
In de loop van 2018 zal deze gehele virtuele rondleiding worden ondergebracht bij de Emmakids website, in lijn met de opgezette ‘Patient Journeys”.

Authoring: BMA-Multimedia
BMA afdeling Multimedia is in 2005 verder gegaan onder de naam ARCO IRIS BV, en daarna onder BLiS Interactieve Oplossingen