Afgelopen dinsdag 10 december hield de Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden haar jaarcongres. Als afsluiting van dit congres werd in de bioscoop van Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam de film ‘MerkWaardig’ vertoond.


 

Een film met een merkwaardige titel, want de insteek van dit filmproject was ‘Trots op je werk’. Maar de GBD was afgelopen jaar ook bezig met hoe ze haar externe communicatie het beste kan vormgeven, en in het – enigszins ludieke – kader van ‘branding’ en staan voor ‘wat je merk waard is’, is uiteindelijk voor deze titel gekozen.

Het betreft een co-productie, ontwikkeld en geproduceerd in warme samenwerking met partner Bert den Boer EN een team van medewerkers bij de GBD. We hadden een succesvolle opnamedag in een oud pand in Dordrecht met een groep van ca. 25 man, een opnamedag met een drone en een oldtimer VolksWagen-busje in de Nieuwe Biesbosch, en daarnaast nog een aantal opnamedagen met interviews en kantoorsituaties, en alles bij elkaar een productieperiode van een half jaar.

En het resultaat: daar zijn de GBD-medewerkers met recht TROTS op.