Momenteel werkt ARCO IRIS aan een storyboard voor een infofilm voor een ideële stichting. De film moet laten zien hoe het kernproces in de samenwerking met partners van de stichting werkt. En HOE leg je nu het beste uit HOE iets werkt? Met een animatie.

Hiermee kun je zorgen dat alles wat niet echt relevant is weggelaten kan worden. Nu kan dit in zekere mate ook in een videobeeld, maar alles weglaten wat kan afleiden van de boodschap is met dit medium toch vaak wel lastiger. Bij een animatie heb je veel meer invloed op wat je wel en niet wilt laten zien. Kijk bijvoorbeeld eens bij de reeks ‘Helder’-films, die als zgn. ‘whiteboard animations’ zijn geproduceerd voor onze opdrachtgever Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden.

Het format van een storyboard helpt daarbij veel. Je maakt tijdens het ontwikkelproces al wat schetsen die je in het storyboard opneemt, geeft een beschrijving van wat er in beeld gebeurt, en beschrijft daarnaast het geluid, bij een animatie veelal de tekst van een zgn. voice-over. Hiermee heb je een duidelijke specificatie in handen, die met de opdrachtgever besproken kan worden. Een mooi proces van overleg, brainstorm, etc. waar uiteindelijk een goed in te zetten film uit voortkomt.