Afgelopen donderdag heeft GBD-OCD haar jaarlijkse congres gehouden voor haar medewerkers. I.v.m. corona werd de hele sessie live via internet uitgezonden, met de mogelijkheid om interactief te reageren.

Het congres, met als thema “Groeien in verandering’ stond in het teken van grote veranderingen zoals de ‘inhuizing’ van GRD-OCD en een aantal andere dochterorganisaties van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD, zie ook ons Nieuws van 11 april 2014 en de infofilm GRD – Samen in beweging op YouTube) naar Gemeente Dordrecht.

Het congres werd voor een groot deel geleid door Joyce de Ruiter. Deze bijzondere vrouw is een autoriteit op het gebied van wendbaarheid, veerkracht en leiderschap in tijden van verandering.

De online sessies werden voorafgegaan door een korte poëtische film van ARCO IRIS over de Drechtsteden, en werd afgesloten met de korte film ‘Eilandstad Dordrecht’, ook door ons geproduceerd. De laatste film is een gedicht over de stad Dordrecht op het ‘Eiland’, ingesproken over één lang panoramashot, genomen vanaf de Grote Kerk van Dordrecht.