Staatsbosbeheer is in coronatijd flexibel en meelevend, en biedt in 2021 online onderwijs aan, onder andere over de Biesbosch. Daarvoor heeft zij met ARCO IRIS een overeenkomst gesloten.

Corona blijkt namelijk een lastig virus te zijn, waar wij mensen nog wel een tijdje last van blijven houden. De scholen zijn weer gesloten, en zodoende kan ook Staatsbosbeheer (SBB) geen lesgroepen in de Biesbosch ontvangen. Maar niet getreurd, zullen ze daar gedacht hebben: laten we omdenken. Wat kan er wel? Online lessen verzorgen!

Zodoende is SBB bij ARCO IRIS projecten terecht gekomen, met de vraag of zij bij deze lessen de film Biesbosch Waterepos uit 2013 mogen inzetten.

Daar waren wij, ontroerd door de wijze waarop door SBB met de leerlingen werd meegeleefd, direct enthousiast over. De film is online gezet, alleen toegankelijk voor de docenten / sprekers, en er is een overeenkomst gesloten voor de duur van ruim een jaar. Zonder kosten. Want hoe mooi is het dat de leerlingen in coronatijd toch van de Biesbosch kunnen genieten!