De eerste film voor Brasserie BuitenGewoon is opgeleverd. Het betreft een treinreis in een winters landschap, gezien vanuit het raam van een treincoupé. De film wordt in een continue loop vertoond op 3 schermen naast elkaar, opgehangen als ramen in de nagebouwde treincoupé in de brasserie, de zgn. Coupé BuitenGewoon. Het effect is dat mensen in de coupé het idee hebben dat de ‘trein’ werkelijk rijdt.

Het concept is dat de trein steeds stukjes van 5-10 minuten rijdt, en dan weer op een station tot stilstand komt. Op het station of de halte kunnen andere films vertoond worden, zoals commercials, animaties en artistieke korte films. Alle films zullen zonder geluid geproduceerd worden, omdat anders de vertoning door de gasten wellicht als storend wordt ervaren. De uitdaging van dit ‘narrow-casting’ experiment is dus dat het BEELD alle informatie bevat, en de mensen ofwel kan informeren, of werven, of amuseren. De huidige oplevering bevat nog niet deze extra’s, die worden later toegevoegd.

Deze film betreft een treinreis over het traject Dordrecht, Breda, Tilburg, en vice versa. De eerste reacties van gasten (of ‘reizigers’) zijn al binnen:

– “goh wat leuk, ik wist niet dat er zoiets in Dordrecht bestond”

– “mama, mogen we in de trein zitten?”

– “ik wil niet achteruitrijden, zullen we wisselen?”