Whiteboard Animation voor Meijerijstad

ARCO IRIS heeft in samenwerking met Bureau voor Beeldzaken een fraaie workflow ontwikkeld voor het produceren van zogenaamde Whiteboard Animations. Wellicht ken je die al, een animatiefilm waarbij het lijkt of een tekenaar supersnel en zonder fouten een tekening op papier zet. In werkelijkheid tekent een illustrator niet zo snel en foutloos, maar met animatietechnieken kun je dat wel suggereren.

Whiteboard Animations worden veel ingezet voor het kort en krachtig uitleggen van een concept, een programma, een proces, of wat dan ook. Er komt in principe geen camera aan te pas, alle visuals zijn getekend, maar worden in de studio wel in beweging gebracht.

Naast de effectieve manier van de boodschap verbeelden kan het ook een voordeel zijn dat mensen als gestileerde figuren worden neergezet, zodat de personen algemeen blijven, en het publiek er geen persoonlijke associaties mee heeft.

Onze eerste co-productie betreft een infofilm voor Meierijstad, een fusie van drie gemeenten in Noord-Brabant, waarbij het bestuur graag een nieuwe manier van werken wil introduceren voor alle ambtenaren in de nieuwe fusiegemeente.