Voor het eerst in haar bestaan heeft ARCO IRIS een videoclip geproduceerd, waarmee een oude droom werkelijkheid werd. Natuurlijk is muziek al gauw een belangrijk onderdeel van een audiovisuele productie (het woord ‘audio’visueel zegt het ook al), maar niet eerder was in een productie bij ons de muziek zo leidend. En wat voor muziek! Hardcore, een stroming die niet bepaald in ons voorkeursgebied lag, en al helemaal niet zo maar als filmmuziek is in te zetten.

Maar, zoals vaak, onbekend maakte onbemind, en zodra we er mee aan de slag gingen bleek de passie voor het vak sterker dan de smaak. Uiteindelijk zijn we, door de liefde van de artiest voor deze muziek en de inzichten en uitleg van anderen, ook het mooie van deze en andere house-stromingen gaan inzien en -horen.

Het resultaat van onze aanpak is een visuele en auditieve rollercoaster, die in abstracte vorm de levenshouding van de artiest vertelt. Met veel timelapse opnamen (om de 1 of meer seconden 1 foto maken, die als aaneengeregen serie een versneld filmbeeld geven), gelardeerd met opnamen van Rotterdam, de stad van de DJ, wordt de rush van het verkeer (en het leven) verbeeld, maar ook de lucht, waarin je je zo vrij als een vogel kunt voelen, en je creativiteit kunt vinden, en je passie voor muziek. Of je nu fysiek of mentaal gevangen zit, kracht en vrijheid zitten uiteindelijk van binnen!

Stijl en montage van de videoclip zijn mede tot stand gekomen met hulp van onze gewaardeerde stagiair Naomi Zohlandt. Een deel van de clip – inclusief achtergrondinformatie –  is te zien in onze portfolio, de gehele clip is te bekijken/beluisteren op de site van Midtown Records. En gezien het plezier en succes van deze productie kun je in de naaste toekomst meer op videoclipgebied van ons verwachten!