Onder deze titel produceerde ARCO IRIS 18 jaar geleden een reportage over de verhuizing naar een nieuw pand van Seagull Business Software, een snel groeiende Dordtse onderneming die zojuist aan de beurs was genoteerd. De opening van het pand en de onthulling van het logo kon niet gek genoeg, met een grote kraan, een groep bergbeklimmers, en uiteindelijk een (stand-in van de) wethouder die van het dak sprong. Alles vastgelegd en live vertoond door een technisch regisseur, een groep camera- en geluidsmensen, PA-installatie, assistenten en een fotograaf.

Zo gek gaan wij het nu voor onszelf niet maken, maar verhuizen gaan we wel. Het pand aan de Iroko is te groot geworden, zowel zakelijk als privé. We zijn bezig met het zoeken naar een kleiner pand, in het historische centrum van Dordrecht. Ik weet zeker dat het er al staat, maar nu moeten we het nog vinden.

En in de tussentijd zijn we, naast het zoeken naar bedrijfsruimte, ook druk met ons hele archief te digitaliseren en tapeloos maken. We willen voor de verhuizing klaar zijn, want dan hoeven tapes en video recorders en alle randapparatuur niet meeverhuisd te worden, en kunnen alle projecten, ook die met oudere opnamen, volledig vanaf harde schijf verwerkt worden. Een grote klus, maar ook interessant, omdat je zo wel een heel mooi overzicht krijgt van ruim 20 jaar ARCO IRIS!