Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heeft een bijzonder product ontwikkeld waarmee de zgn. WOZ-waarde van een woning of bedrijfspand interactief, en indien gewenst met bijdrage van de belastingbetaler zelf, kan worden vastgesteld. Deze innovatieve, in Nederland unieke, en transparante manier van waardebepaling is genomineerd voor een prestigieuze internationale vakprijs, daarom wilde GBD zichzelf en Nederland met dit product profileren op een internationale vakconferentie in Sacramento, USA.

Uiteindelijk kreeg ARCO IRIS de opdracht om een korte film over de GBD, haar rol in het historische Drechtstedengebied, en het innovatieve product te vervaardigen. De film heeft de titel “Let’s go Dutch in APPraisal”, deels een taalgrapje: ‘go Dutch’ staat buiten Nederland voor een zuinige aard, ‘appraisal’ is Amerikaans voor waardebepaling, en het product is feitelijk een webapplicatie ofwel ‘APP’!

De film is op 27 augustus op het congres in Sacramento gepresenteerd door de Waarderingskamer, het nationale orgaan dat toeziet op een correcte en objectieve wijze van waardebepaling van vastgoed door gemeenten, en is door collega’s over de hele wereld, van Amerika tot Australië, maar ook in Nederland, zeer ‘gewaardeerd’. De film is ook te zien op YouTube.