Naomi Zohlandt, onze stagiair in de periodes januari-juni en september-december 2011, heeft deze week haar afstudeeropdracht gepresenteerd in het Grafisch Lyceum Rotterdam. Naomi benaderde ARCO IRIS in februari met de vraag of wij haar wilden helpen met de productie, aangezien we samen wat ervaring hebben met het maken van timelapses, en al eerder hadden aangegeven nog iets samen te willen doen.

Het concept bestaat uit een 25-tal timelapse opnamen van het centrum van Rotterdam, synchroon verdeeld over en vertoond op 3 HD-schermen met muziek (“Time”) van Hans Zimmer, en is getiteld “Vensters op de stad”. Alle timelapse opnamen heeft Naomi samen met ARCO IRIS gemaakt. Daarna heeft Naomi zelf, af en toe met advies van onze kant, alles geïntegreerd tot een totaalpresentatie, inclusief animatie als afsluiting. Deze integratie kostte nog wel wat hoofdbrekens, omdat de presentatie ook vertoond wordt op de MEDIAWAND in de Rotterdamse Schouwburg, de ‘grootste TV van Nederland’, met een resolutie van 10.200 x 2.100 pixels! Het heeft de quad-core MACpro heel wat uren renderen gekost om alle Compositions van de presentatie in ADOBE After Effects samen te stellen. Het grootste deel van de film bevat idd de resolutie van de MEDIAWAND, alleen het intro met video (3x 1920 pixels) en één timelapse totaalshot van de Maas met de Erasmusbrug (beperkt tot de resolutie van de DSLR – digitale camera – van ca 6.000 pixels) hebben een lagere resolutie. Al met al een prachtige presentatie!

Met deze succesvolle afstudeeropdracht zit Naomi niets meer in de weg om volgende maand haar diploma op het Grafisch Lyceum te verkrijgen. Naomi, alvast van harte gefeliciteerd!